Nytt HCP-system fr.o.m 1a mars 2020

Nytt HCP-system fr.o.m 1a mars 2020

Världshandicap

Det nya handicapsystemet (WHS) kommer att gälla fr o m 1 mars 2020. 

Eftersom beräkningarna sker i Golfens IT-system behöver vi golfare inte kunna detaljer i handicapreglerna men vi kan rekommendera att ni efter 1 mars loggar in på Min Golf och ser vad ni får för exakt handicap. 

Ditt handicap baseras på genomsnittet av de 8 bästa av dina 20 senast registrerade ronder från säsongerna 2018 och 2019. Även vid färre registrerade ronder än 8 kan systemet beräkna ditt nya handicap. 

Alla golfare får registrera från 9 hål och uppåt och det finns inga krav på att föranmäla en handicaprond. Vidare kommer det inte att finnas en spärr för höjning vid 36.

Vill ni fördjupa er i det nya handicapsystemet så finns en Online-Utbildning som mailats från Golfförbundet till Sveriges alla golfare och det finns också en utförlig information om ni loggar in på Min Golf.

På Öjestrand kommer Handicapkommittén att bestå av Robin Håkansson, Carin Mellberg, Tommy Danielsson, Lars Strandqvist och Christer Westin.

Christer kommer att vara den i kommittén som fördjupar sig lite extra i det nya handicapsystemet. 

Vi golfare kan bidra till ett mer rättvist system och därför vill vi vädja till klubbens alla medlemmar att ta för vana att registrera era ronder, bra som dåliga. 

Tack.

Länk till mer information och utbildning