Banöppning 2024

Banöppning 2024

Inför öppningen imorgon!

Det har varit en intensiv vecka för att hinna ställa iordning så mycket som möjligt inför öppningsdagen imorgon, och med hjälp från klubbens ideella samt konstant övertidsarbete från banpersonalen så är det absolut mesta klart inför morgondagen.Samtliga spelytor har tagit sig bra för årstiden och fokuset har under dom senaste veckorna varit att få dom små vinterskadorna på greenerna att läka ihop samtidigt som vi försökt driva igång både tees och fairways ordentligt. Med detta sagt så är tillväxten minst sagt god på samtliga spelytor för tillfället, vilket kommer att märkas den närmaste tiden. Även om vi klipper greenerna varje dag samt tees och fairways varannan dag så kommer det hinna växa en hel del mellan klippningarna. Det positiva en sån här säsong är att vi kan börja arbeta med stråförkortningsmedel betydligt tidigare än normalt, vilket kommer att ge en bra spelbarhet förhållandevis snart.

Några viktiga punkter som vi vill skicka med är följande:

Restaurangens öppettider den närmaste tiden är: fredag 11-18
lördag – söndag 09-18
Köket kommer inte att vara öppet för lunch men i övrigt fullt sortiment med mackor, grab and go burgare, toast, dryck, godis, glass mm.

Det väntas en hel del spel speciellt under helgen, så vi ber er att betänka att det bara är mitten av maj än så länge, så var rädd om banan, laga nedslagsmärken, lägg tillbaka uppslagna torvor.

Initialt kommer obligatorisk lägesförbättring att råda på fairways. Några tees behöver växa på sig lite så dom vill vi spara lite på och där har vi istället klippt upp eller på annat sätt iordningställt provisoriska tees där vi spelar från början.

Samtliga greener är ordinarie. Green 1 är dock ordentligt luftad och dressad så sent som igår, men det skall inte påverka spelbarheten nämnvärt mycket med tanke på årstiden.

I övrigt återstår det bara för oss att återigen hälsa alla medlemmar, gäster och partners välkomna till ännu en golfsäsong ute på Öjestrand!