Bokningsregler 2019

Bokningsregler 2019

”No show”-avgift för uteblivna golfare

Visst är det tråkigt om man inte får en speltid för alla tider redan är upptagna!
Ännu tråkigare är det om banan sedan står tom för att de som bokat inte dyker upp.
Det handlar om respekt för varandra.

Inför 2018 kommer vi att vara hårdare gällande avbokningar, så vi inför en ”No show”-avgift för uteblivna golfare. Detta gäller såväl medlemmar, som  greenfee-gäster. Den som inte avbokar golfronden senast två timmar innan starttiden, får betala en ”no-show” avgift. Avgiften ligger på 100 kronor per person.

Det är alltid den som bokat in tiden, som blir ansvarig för att betala avgiften.

– Vi vill att fler golfare ska kunna hitta lediga starttider och komma ut och spela.
– Vi har, precis som många andra golfklubbar, problem med att golfare bokar en tid för att de tror att de kan spela, men sen ”glömmer” de att avboka när de får ändrade planer.
– Sedan finns det också golfare, som medvetet bokar in två extra kompisar i en fyrboll med avsikten att spela en tvåboll.

VIKTIGT ATT ANKOMSTRAPPORTERA INNAN NI GÅR UT
För att vi inte ska debitera felaktigt är det därför viktigt att ni senast 20 minuter innan start ankomstregistrerar er/talar om att ni kommit. Detta görs enkelt i reception, tusen tack 😊

I hopslagning av bollar / starttider

Klubben har rätt att senast kvällen före spel, frigöra tider genom att slå ihop befintliga bokningar inom + 20 min och fylla upp till 4 spelare / boll.

Detta gör vi för att dels kunna erbjuda fler sällskap tider, dels för att få ett jämnare tempo och en trevligare golfupplevelse för alla.

T.ex. en tvåboll är bokad 10.10 och en annan är bokad 10.30. Övriga tider är fullbokade.

På kvällen innan slås dessa två tvåbollar samman till en fyrboll 10.30. Nya bokningsbekräftelser via GIT skickas ut som info.

Detta för att få ett jämnare tempo på banan men framförallt möjliggöra för fler spelare att hitta lediga tider.

I exemplet ovan, så skulle en ny grupp om fyra hitta en plats 10.10, istället för att tillsammans kanske inte komma ut alls.

Om man av särskilda skäl vill säkerställa att man har en starttid helt för eget bruk kan man spärra lediga platser mot en avgift om halv greenfee per plats (gäller även medlemmar).