Favoritseger i Junior-KM

Favoritseger i Junior-KM

Favoriten och sistaårsjuniåren Robin Stålebring höll för trycket och tog sin tredje raka KM-titel för juniorer efter 77-77. Närmast jagande var Filip Svelander som efter en mindre bra förmiddagsrunda spelade riktigt bra på eftermiddagen och svarade då för den bästa rundan av alla. Filip hade 83-76.

Det blev till slut åtta deltagare i junior-KM och till nästa år hoppas vi, framför allt med Robins och Niklas hjälp, att vi skall kunna bli betydligt fler. Glädjande i år var i alla fall att spridningen både åldersmässigt och handicap mässigt var stor. Yngst var Olle Brusell med sina tolv år och två av de tävlande, Martin Lantz och Anton Holmstedt, hade över 30 i hcp. Martin tog grönt kort bara för ett par dagar sedan och gick ner på 36 omgående och anmälde sig alltså till denna tävling som första tävling. Riktigt kul tycker vi i tävlingsledningen och lite av vitsen med KM är ju att det är just klubbens tävling, i detta fall för klubbens juniorer. Dessutom gick han båda rundorna inom buffertzonen. Bäst nettogolf spelade Olof Brusell som gick förmiddagsrundan på finfina 88 slag, vilket var 67 netto för Olle. Där har Öjestrand en talang att ta hand om. En stor talang är naturligtvis även tvåan Filip Svelander som är född -96 och redan är nere på 4,8 i hcp. Hans 76 runda på eftermiddagens var också hela tävlingens lägsta. Trea i KM kom Jonatan Jonsson efter jämna 87-87 trots en del oflyt längs banan.

Vinnaren Robin Stålebring spelade riktigt bra golf och förutom en oturlig nia på hål tre på den första rundan och en åtta på hål sjutton på den andra rundan gick Robin de övriga 34 hålen endast tre över par. Bra spelat Robin.

Fyra kom Olle Brusell efter 88-90, femma Linus Vedin 101-101, sexa Martin Lantz 118-118 och sjua kom Anton Holmstedt 122-124. Gustav Sundström tvingades tyvärr bryta efter skavsårsproblem med nio hål kvar att spela. Gustav kommer säkert igen nästa år.

Anton Holmstedt var nog den som sammanfattde det här med KM bäst när han inför prisutdelningen sa: "Det spelar inte så stor roll om det inte gick jättebra, jag har fått bra golfträning och höjer jag mig kanske jag får ett till slag till nästa gång".

Ett stort tack till Er juniorer som ställde upp säger vi i tävlingsledningen.