Höstgolf och ombyggnation

Höstgolf och ombyggnation

9 September:

Nu har arbetet med att skapa det nya greenområdet på hål 1 pågått i ganska precis fyra dagar och med vilken fart detta går! Rafal Oczkowski, tillsammans med vår heroiskt arbetande banpersonal, jobbar verkligen tidiga mornar till sena kvällar med orubbat fokus för att detta viktiga projekt ska bli så bra som det bara går. Då tiden är en faktor i detta bygge så uppskattas era insatser och acceptans i att jobba över i denna omfattning enormt mycket. Stort tack till er från hela Öjestrand!

Bygget började som bekant nu i måndags med att vår eminenta banarkitekt Johan Benestam flög upp och tillsammans med personalen sätter ut vart greenkonturen kommer att vara, samt vart terrassen och den färdiga höjden för greenen kommer att vara. I detta skede sprejas också bunkrarnas placeringar ut.

Efter lunch dyker Rafal upp. Rafal är entreprenören som kör grävmaskinen och han jobbar med detta nästintill dagligen. “Rafa” har tidigare jobbat med golfbaneombyggnationer i nästan hela världen. Det syns dessutom i allra högsta grad när han arbetar. Vi är mycket glada över att det är just Rafa som är här och hjälper oss med detta. Passa på att stanna upp lite och kika om ni har möjlighet när ni går till hål två från hål ett nästa gång ni är ute och spelar.

Efter att utsättningarna för greenen blivit färdig så påbörjade Rafa avtäckningen av den befintliga torven på området. I samma veva plockas fyllnadsmassor ut och omfördelas för att slutligen skapa den terrass som själva greenen och dess funktioner ska byggas på. Ur denna terrass grävs sedan dräneringsdiken ut och dräneringsslang läggs ned. Därefter läggs 10 cm tjockt lager med dräneringsgrus ut där själva greenytan kommer atta vara. Hur greenytans form kommer att bli går vid det här laget att skönja väl.

Därefter har ett mindre dike grävts strax utanför den kommande greenytan. I detta dike lägger (brottar?) klubbens bevattningsteam ner en 63 mm PEM-slang med tillhörande kabel och en utmätning görs vart spridarna kommer att placeras. Nästa steg som påbörjas nu denna fredagsmorgon är att börja köra in såbädden, som består av en sand och jordblandning, till själva greenytan. Det är på detta material som vi till slut kommer att lägga torven från den “gamla” greenen.

Det är fortfarande svårt att sia om när detta kommer att bli färdigt, men det vi kan konstatera hittills är att arbetet flyter på mer än bra. Vi kommer givetvis fortsätta informera Er hur arbetet fortskrider.

Tills dess vi passa på att önska alla en trevlig helg!

//Erik

6 September:

Som vi tidigare informerat om så har det äntligen blivit dags även för oss att uppgradera lite ute på banan. Nu på måndag den 5 september startar arbetet med att bygga ett nytt greenområde på hål 1 samt 2 st nya tees på hål 1 och 1 nytt tee på hål 8. Vi hoppas på bra väder så att ombyggnationen fortskrider på ett bra sätt.

Under tiden som vi bygger om fram tills dess att vi öppnar dom nya ytorna nästa år, (förhoppningsvis runt midsommar) så kommer vi spela hål 1 med en provisorisk green. Denna provisoriska green kommer att tas i bruk nu på måndag den 5 september. Längden på tillfälliga hål 1 kommer därmed att bli från tee 60/55 – 280 meter, tee 50/45/40 – 200 meter. Även hål 8 kortas ner en del för att undvika att bollar slås in i området där vi och entreprenören kommer att arbeta. Tillfällig längd på hål 8 kommer att bli från tee 60/55 – 368 meter och från tee 50/45/40 – ca 300 meter. Notera att detta kommer därför att spelas som ett par 4. Vi kommer som sagt att uppdatera er under arbetets gång och vi hoppas att vi har allas förståelse och överseende under denna ombyggnadsperiod. Detta kommer bli både kul och spännande!

På grund av detta som kommer greenfeen att justeras en aning. Greenfeen för resten av säsongen blir alltså följande: Ordinare greenfee 450kr (junior 225kr), samarbetsgreenfee 350kr (junior 200kr), spela med medlem 300kr.