Juniorläger

Juniorläger

Juniorläger, Lindesberg 2017

Åtta av klubbens UVG spelare åkte i helgen på uppstartsläger till Lindesbergs golfklubb. Vi åkte på fredag eftermiddag i minibuss och hade förmånen att frakta all utrustning i en inlånad pickup från ICA Esplanad. Det tackar vi särskilt för.

Lagbild: Vilgot, André, Oskar, Joe, Timothy, Helen, Robin och Max

Liggande framför gör Sebastian och Viktor

I bakgrunden på bilden nedan syns en av stugorna vi bodde i. Dom var fräscha och låg i anslutning till banan. Vill också nämna krögaren som gjorde frukost, lunch och middag åt oss i alla dagar. God mat och bra service.

Under tre dagar drillades ungdomarna av Robin. Programmet bestod av träning på förmiddagarna mellan kl. 09:00 – 12:00. Teknikträning blandad med ”klara-av-övningar”.Under teknikpassen tränade alla på sina ”egna” saker som behövde finslipas extra. Många bra övningar genomfördes och Robin har mycket idéer på hur man kan komma åt och rätta till det som ska rättas till. Som bilden intill t.ex. Det är Oskar som tränar på att öka attack vinkeln vid bollträffen. Enligt Robin görs det bäst från ett torvmärke. Man får inte bli för bekväm helt enkelt.

Ett annat exempel är Helen som övar på att hålla händerna i ”rätt position”.

Runt övningsgreenerna kördes sedan flertalet övningar under tävlingslika förhållanden och koncentrationen var hög. Viktor fokuserar.

Eftermiddagarna ägnades åt spel på banan som efter förutsättningarna var bra. Veckan innan vi kom låg det 1 dm nysnö. Några greener hade delvis isbränna men i övrigt grönt och fint. Det var nya sammansättningar av bollarna varje dag så att Robin kunde spela minst en runda med var och en. Förutom att föra score så fördes också en hel massa statistik under rundorna.

Timothy vilar innan utslaget på hål 4.

Hemma igen sent måndag kväll efter ett lyckat läger med bra träning och mycket golf.