Öjestrands klubblag på en 4:e plats/1:a sammandraget i division 3

Öjestrands klubblag på en 4:e plats/1:a sammandraget i division 3

Öjestrands GCs klubblag(Mathias Sundberg, Peter Hällström, Dennis Hamberg & John Lehnberg) har för två helger sedan varit och spelat årets första av två seriespelssammandrag.

Öjen som ifjol ramlade ner till division 3 satte i fredags kurs mot Umeå och Norrmjöle för att påbörja klättringen upp till division 2. Norrmjöle GK var en rätt trevlig bana att gå och skicket helt ok, om man bortser från greenerna, som dom inte riktigt hade fått till. Vi fick dock en liten chock på inspelet på fredagen, då greenerna var bra hala trots att det såg ut att vara riktigt tröga. Så hade vi inte spelat inspel, så hade nog resultatet varit än mer bedrövligt på lördagsmorgonen än vad det blev.

Foursomerundan på förmiddagen var ingen vacker syn från vårat gäng vill jag lova. Jag (Mathias) och John hade extrema problem att ta oss av tee och jag tror vi bara fick slå 2 ynka andraslag från fairway. Puttningen räddade dock oss lite och med halva gamnackar signerade vi scoren 86 och höll tummarna för att Dennis och Peter hade något bättre på gång.

Tyvärr hade det även stökat rejält för dessa herrar och även om dom var långt ifrån sist på 91, så var det fyra stycken rätt missnöjda herrar som åt lunch den lördagen.

Bästbollen på eftermiddagen blev dock en liten uppryckning även om det inte var riktigt bra. Jag och John hade fortsatta problem att ta oss av tee och det var egentligen inte förens med 9 hål kvar, som vi började spela golf.

-2 sista 9 och totalt 73 slag blev resultatet och det får vi se som godkänt efter en fruktansvärt dålig första 9 håls slinga. Men det var inte lätt att få bollen i kopp kan jag lova. Otroligt tuffa flaggplaceringar precis som det alltid är på seriespel. Jag vet inte varför tävlingsledningen tycker det är roligt med så höga scorer… Dom kanske inte fattat att detta är div-3 Norrland och inte PGA touren, nåt skumt måste det ju i alla fall vara. Det var sjukt många flaggor som satt i kraftigt sluttning och hamnade man minsta fel på inspelet var det bara att ta en treputt och kliva upp på nästa tee tyvärr. Hamberg och Hellas hade fortsatt lite problem och fick en otroligt tråkig start, men repade sig skapligt och landade på 78 slag. Efter första dagens spel var vi på plats 6, 15 slag från ledande Piteå.

Söndagens singlar blev vårats lag bästa spelform, då vi efter alla kommit i mål klättrat två placeringar till en fjärdeplats. Och även om vi tappade 3 slag mot ledande Piteå så är jag nöjd med vad vi presterade på söndagen.

Även om banan var ganska kort, så medför stark vind och snabba greener att det inte behöver vara så lätt att scora lågt.

Jag spelade min klart bästa golf för helgen och landade på 76 slag och mycket tack vare att alla utslag låg mitt i fairway hela tiden. 5 stycken treputtar han jag dock tyvärr med, men jag hamnade i den typen av lägen då det i praktiken var omöjligt att göra bättre. John hade lite missflyt mot slutet men landade på 78, Dennis hade det tungt första nio men ryckte upp sig andra och gled in på 83 slag. Hellas bet ihop bra trots en mycket jobbig start det första 5 hålen. 85 slag på Peter tycker jag helt klart är godkänt och nu gäller det bara att tagga till för nästa omgång då vi ska till Ö-vik och Puttom för att jaga den där första platsen.

Ställning efter första omgången:

 1. Piteå GK 632
 2. Klövsjö-Vemdalen GK 645
 3. Ö-vik Puttom 646
 4. Öjestrands GC 650
 5. Norrmjöle GK 660
 6. Bodens GK 662
 7. Norrfällsvikens GK 680
 8. Kalix GK 683
 9. Krokoms GK 689
 10. Lycksele GK 703
 11. Strömsunds GK 742

//Signerat Sundberg