Ordförande har ordet

Ordförande har ordet

Här kommer senaste nytt från styrelse och klubbledning. Det är många glädjande nyheter. Den enda egentligen ”mindre goda nyheten” är att nya greenområdet på hål 1 inte kommer att öppnas till golfveckan. Beslutet har tagits i samråd med Erik och det är tyvärr det enda rätta. Även om jag är ivrig och vill öppna så är det bara att erkänna att det inte är dags riktigt än. Vi vill öppna med kvalitét och siktar på KM helgen istället.

Nu till de goda nyheterna. Resultaten från Players 1st undersökningen som gick ut i juni har nu sammanställts och vi har fått väldigt fina resultat. Alla områden har förbättrats sedan förra årets undersökning förutom banan, och det är väl inte mer än rätt. Först en tuff vinter för många greener och sen en blåsig torr vår som försenade tillväxten. Det viktigaste är ändå att vi ökar på allt övrigt (service, ledning, medlemskap avgifter, restaurang/kiosk, klubbliv, träning och shop) eftersom det är delar som vi kan påverka själva. På höstmötet 2021 lovade vi att jobba för att förbättra NPS indexet (= kundnöjdhet). Då, 2021 låg vi på plats 236 av 368 klubbar i Sverige. Förra året hade vi klättrat till plats 109 och i år ligger vi på plats 50. Det jobb vi gjort tillsammans har verkligen gett resultat. Tack alla som jobbat hårt för Öjestrand de senaste åren. Personal, PRO, krögare, kommittéer, partners och alla medlemmar. Utan er hade vi inte klarat det, och jag hoppas vi kan leverera ännu mer de kommande åren.

Ekonomiskt ser det också bra ut. Förra året hade vi t.ex rekord i greenfee, och jag trodde nog att det skulle bli svårslaget. Siffrorna per den sista juni i år visar att vi t.o.m ligger bättre till än förra året. Nu är det långt kvar av säsongen men det är iaf. rolig läsning så här långt. Om jag lägger till att vi haft reducerad greenfee inledningsvis blir det ännu roligare. Golfbilar, hyrvagnar, stugor och partners ligger också alla bättre till jämfört med förra året samma tidpunkt.

Om vi tar alla de siffrorna och stoppar in i våra prognosverktyg som vi jobbar med varje vecka så kan vi redan nu säga att det ser lovande ut gällande årets resultat. Återigen, det är mycket kvar av året. Vi har precis passerat halva verksamhetsåret, men trenden är tydlig.

Vi vet också att vi förra året gjorde av med mycket pengar på ombyggnad av banan samt restaurangen. Det kommer vi inte att göra i år så utfallet kan bli ännu bättre är prognosen.

Till sist. Ta hand om de nya medlemmarna som är ute och kämpar på banan.
Ha en fin sommar,

//Lennart Häglund, ordförande