Seger för Mattfolk i YZ-finalen

Seger för Mattfolk i YZ-finalen

Det spelades många hårda matcher när Öjestrand under lördagen och söndagen stod som värd för YZ-tourens final. En final dit de tolv bästa under säsongen kvalificerat sig och där de fyra bästa var direktkvalificerade till kvartsfinal, övriga åtta spelade först en åttondelsfinal på lördag förmiddag.

Kvar inför söndagens semifinaler var Niklas Enström, ÖGC, Per Engström, Timrå GK, Mattias Lundström, Sundsvall GK och Christian Mattfolk, Veckefjärdens GC. Enström och Mattfolk möttes i den ena semifinalen och Engström och Lundström i den andra. Mattfolk vann med 1-0 efter att ha varit dormy efter 16:e. Enström tog 17:e men när Enström skickade sin drive på det 18:e hålet ner i hallonbuskarna till vänster så var det avgjort. Engström och Lundströms match stod och vägde efter tio spelade hål när Engström satte in rycket. Efter 15:e var det avgjort och matchen slutade 4-3.

Match om tredjepris mellan Enström och Lundström gick till särspel där Lundström var den starkare. Finalen avgjordes ganska snabbt då Mattfolk rivstartade med eagle, birdie, birdie. Bra spelat från vitt, onekligen. Matchen tog slut efter 12:e hålet och segern skrevs till 7-6. Ett stort grattis till segraren Christian Mattfolk.

Slutspelsträdet hittar ni här: Herrfinal_2010_resultat