Tack för mig

Tack för mig

Det är högsommar, kl 05.30 på morgonen och jag kommer till klubben för att öppna inför en dag med tidig start. Solen står redan högt ovanför hål 10 och jagar bort morgondaggen från rangen. Jag bär ut högtalaren för att skapa stämning med skön musik för spelarna när de börjar droppa in, men inte för högt tänker jag för Ingela och Peter som är våra grannar kanske har sovmorgon. I fjärran hör jag Totte eller någon av de andra grabbarna som klipper fairway och det underbara brummande ljudet av en fairwayklippare får min kärlek till vår plats att lägga sig som en varm känsla i magen. Jag stannar upp och försöker kika in i solljuset för att se vem det är som kör klipparen där ute på 10an och tänker på vilket jobb alla som varit på plats långt före mig gör, jag beundrar er genuint för att ni är uppe och ute på banan långt innan min väckarklocka ringt. Daniel, Totte, Tompe, Micke, och alla ni säsongare.! Ni är grymma.
Så kommer Hampus för att köra igång kansliet för dagen och vi byter några morgonord med lite skratt och roliga kommentarer om att det är tidigt och kanske pratar vi om något kul som hänt dagen innan. Just idag är det Hampus men det hade lika gärna kunnat vara Victor, Ellen, Maria eller Jane, dagen hade varit lika rolig.
Kort efter kommer Robin och vi hejar glatt som alltid och vi snackar om någon 80-tals hit eller kanske om en ny serie Robin börjat se. Mariana i restaurangen kommer ut för att slänga något i återvinningen och vi vinkar till varandra och jag vet att jag kommer möta henne eller någon av de andra trevliga i restaurangen idag när magen kurrar och det är dags för lunch.
Innan spelet för dagen är igång har jag åkt ut på banan för att ställa ut lite skyltar inför tävling, och jag har mött vår banchef Erik och vi har pratat lite om väder, vad som hänt på morgonen med mera. Vi skiljs åt med en hälsning att vi ses på fikat. Alltid så vänlig, alltid omtänksam.
Så kommer bil efter bil med glada medlemmar och gäster, taggade för dagen, och vi är i full gång.
Medan jag fyller på hundvattenskålen och vattnar blommorna vänder jag ansiktet mot den varma solen, det här blir en bra dag.
Just detta är ett minne av en vanlig dag på klubben och jag känner väldig tacksamhet att jag fått uppleva alla dessa dagar tillsammans med alla medarbetare och spelare.
Idag torsdag 11 nov gör jag min sista dag då jag sagt upp mig för att satsa vidare på mitt egna företag. Ni behöver bara googla mig om ni är nyfikna på vad jag skall pyssla med framåt.
Stort tack alla ni som gett mig alla fina minnen. Ni har varit guld värda.
Med dessa ord tackar jag ödmjukt för mig och kommer alltid hysa den största beundran för er som får golfklubben att rulla som ett välsmort maskineri. Medarbetare, styrelse, frivilliga och partners.
Jag och klubbchefsassistent, frallan Frank, tackar för 3 fina säsonger tillsammans med er.
TACK