Tillväxt!

Tillväxt!

På våren så är tillväxt någonting som vi greenkeepers strävar efter för att få spelytorna att växa ihop, för att så småningom därefter börja jobba med spelbarheten. Med tanke på det höga speltrycket så fick klipphöjden ligga kvar på 4 mm inför den gångna helgen, samt att greenerna fick en rejäl dos med näring i början av veckan för att klara slitaget. Detta tillsammans med det fina vädret gjorde att tillväxten var minst sagt god under öppningshelgen, framförallt på greenerna.
Under denna vecka har vi dock börjat pressa greenerna betydligt mer med bl a en vertikalskärning imorse samt en sänkning av klipphöjden under morgondagen för att till slut nå önskad bollrull och hastighet. Vi kommer även påbörja appliceringen av stråförkortningsmedel under denna vecka, vilket successivt kommer dra ner tillväxten på greenerna.
Först ut på banan i fredags gick våra ideella krafter, som efter en god lunch på restaurangen visade vägen för övriga startfältet. Banpersonalen gick verkligen inte lottlösa heller efter den intensiva veckan. En tårta modell större signerad Marcus Westerlund och Reinhold Peter levererades, och frågan är om den inte räcker hela denna vecka också?
Till sist vill vi komma med en uppmaning gällande ankomstregistrering samt “no-show”. Denna säsong så kommer vi påföra en administrativ avgift redan andra gången som du som inbokad spelare inte ankomstregistrerar dig eller inte dyker upp på din bokade starttid. När solen och värmen nu äntligen har kommit, så vill vi ju såklart att så många som möjligt har möjlighet att komma ut och spela…