Spela

Kära Gäster!

Vi välkomnar alla gäster till Öjestrand Golf Club, golfare eller ej. Vi serverar lunch på vardagar och helger. På Öjestrands Golfrestaurang serverar vi alltid två olika dagens samt en veckans pasta för att tillgodose smakbehoven hos de flesta.

Vi satsar på att erbjuda en hög kvalité på maträtterna och tillhandahålla en meny som ska passa våra olika besökare och gäster.

Följande kan vara bra att känna till vid besöket på Öjestrand GC:

Greenfee:
Vardagar – 400 kr
Lördag/Söndag/helgdag – 400 kr
Junior – 200 kr

Greenfee betalas kontant i greenfee kuvert alt via SWISH, när receptionen är stängd
Vill ni spela 9 hål, så blir det halv greenfee (200 resp 90 kr)

För medlemmar i Hudiksvalls GK, Härnösands GK, Timrå GK, Sollefteå GK, Sörfjärdens GK och Östersund/Frösö GK gäller HELA SÄSONGEN:

Seniorer 300 kr
Juniorer 150 kr

För medlemmar i Hussborg GK gäller HELA SÄSONGEN:

Seniorer 250 kr
Juniorer 125 kr

Fullbetalande/Fullvärdiga medlemmar från Sundsvalls GK spelar fritt på Öjestrand GC.

Greenfee 9 hålsbanan:
Seniorer – 100 kr
Juniorer – 50 kr

Golfbilar
Hyra Golfbil 18 hål: 300 kr

Med läkarintyg hyra golfbil 18 hål: 200 kr
Årskort:1 namn, en bil: 4 000 kr
Årskort 2 namn, en bil: 6 000 kr
Årskort med läkarintyg: 2 000 kr

Toaletter:

Toa 1 mellan green hål 5 och tee hål 6.

Toa 2 mellan green 13 och tee hål 14.

Konsten att släppa igenom/speltempo

Klubbens ambition/verksamhetsidé, är ”Öjestrand GC – klubben där alla är välkomna”. För att så många som möjligt ska spela golf så måste alla som kommer hit ha trevligt, roligt och njuta av sin tid på klubben. Det låter ju väldigt enkelt och det är det i sig, men det innebär också att just inom golf så behöver VI ALLA hjälpas åt för att detta ska bli verklighet.

Vår verksamhet skall genomsyras av vädeorden: Glädje, Gemenskap och Kvalitet

Nu är det högt tryck på anläggningen när säsongen går in i aug/sep efter vår lyckade golfvecka. Överlag är medlemmar och besökare väldigt, väldigt nöjda men det är en sak som sticker ut negativt i alla enkätundersökningar vi gör…speltempo.

Därför så vill vi nu som klubb kommunicera väldigt tydligt vad som gäller kring detta och vad för policy vi har på klubben. Denna policy kommer vi nu arbeta mer aktivt med och kommunicera tydligare kring i vår vardag.

  1. Upplevelse

I grunden är vi i upplevelseindustrin, inte i golfbranschen. Det låter ju konstigt men det är nyckeln till att definiera vår gällande strategi och vad vi vill åstadkomma i våra medlemmars och gästers medvetande när de besöker oss. Alla ska ha en bra upplevelse hos oss på Öjestrand GC. Detta innebär specifikt kring speltempo att man spelar så fort man kan, utan att upplevelsen försämras. Är man nybörjare, har svårt att gå eller vill bara ha en lång trevlig dag på banan som greenfeegäst, så är det ok att inte spela supersnabbt. Njut av dagen på DITT sätt, ha trevligt och lämna med påfylld energi.

  1. Golfregler och rätt till banan

Dagens golfregler säger att ALLA har samma rätt till banan – oavsett ditt golfhandicap, antal spelare i bollen (ensamspelare har samma rättigheter som en fyrboll t.ex.) osv. ”Det är endast speltempot som avgör vem eller vilka som har företräde”. Detta innebär väldigt enkelt att på Öjestrand Golf Club, så släpper vi igenom snabbare sällskap. Det finns inga men, det finns inga om, det finns ingenting att tillägga för att tala klarspråk. Det spelar alltså ingen roll om vi spelar en tvåboll eller om man måste hålla hela golfgänget samlat eller ej osv. Vi släpper igenom snabbare sällskap…alltid!

  1. Slutsatser och policy
  • Träna på att hålla tempo på banan utan att stressa. Svensk golf har en bra lista med tips här: http://www.svenskgolf.se/artiklar/artiklar/20160415/sa-spelar-du-snabbare-utan-stress/
  • När det är högt tryck, så har receptionen rätten att flytta ihop ej fulla bollar till fyrbollar för att dels möjliggöra att fler har möjlighet att spela och att tempot flyter på bättre.
  • Rikttiden vi satt på 18-hålsbanan under högt tryck är 4 timmar och 20 min. Detta står på Era scorekort och är ett bra riktmärke att följa. Man skall alltid ha uppsikt bakåt och släppa igenom, men när man tappar mot rikttiden är det troligt att man behöver vara extra uppmärksam och kika lite på Svensk golfs tipssida ovan.
  • Alla har rätt till banan och till en bra upplevelse. En bra upplevelse betyder olika saker för olika individer och därför så släpper vi ALLTID igenom snabbare sällskap så alla får spela i sitt föredragna tempo (snabbare sällskap har också den rätten enligt golfens regler).
  • Ha självinsikt och respektera andra. De flesta vi pratar med är aldrig långsamma på banan enligt dem själva. Detta är självklart en osanning, så var ödmjuk och insiktsfull kring ditt eget beteende på banan och respektera andras sätt att spela golf…som kan vara långsammare eller snabbare än ditt eget sätt.

Här kommer lite tips på om hur du blir populär hos bollen bakom dig

Bokningsregler

”No show”-avgift för uteblivna golfare

Visst är det tråkigt om man inte får en speltid för alla tider redan är upptagna!
Ännu tråkigare är det om banan sedan står tom för att de som bokat inte dyker upp. Det handlar om respekt för varandra.

Vi har blivit hårdare gällande avbokningar, så vi har infört en ”No show”-avgift för uteblivna golfare. Detta gäller såväl medlemmar, som  greenfee-gäster. Den som inte avbokar golfronden senast två timmar innan starttiden, får betala en ”no-show” avgift. Avgiften ligger på 100 kronor per person.

Det är alltid den som bokat in tiden, som blir ansvarig för att betala avgiften.

– Vi vill att fler golfare ska kunna hitta lediga starttider och komma ut och spela.

VIKTIGT ATT ANKOMSTRAPPORTERA INNAN NI GÅR UT
För att vi inte ska debitera felaktigt är det därför viktigt att ni senast 20 minuter innan start ankomstregistrerar er/talar om att ni kommit. Detta görs enkelt i reception, tusen tack 😊

I hopslagning av bollar / starttider

Klubben har rätt att senast kvällen före spel, frigöra tider genom att slå ihop befintliga bokningar inom + 20 min och fylla upp till 4 spelare / boll. Detta gör vi för att dels kunna erbjuda fler sällskap tider, dels för att få ett jämnare tempo och en trevligare golfupplevelse för alla.

T.ex. en tvåboll är bokad 10.10 och en annan är bokad 10.30. Övriga tider är fullbokade.

På kvällen innan slås dessa två tvåbollar samman till en fyrboll 10.30. Nya bokningsbekräftelser skickas ut via GIT som info.

Detta för att få ett jämnare tempo på banan men framförallt möjliggöra för fler spelare att hitta lediga tider.

I exemplet ovan, så skulle en ny grupp om fyra hitta en plats 10.10, istället för att tillsammans kanske inte komma ut alls.

Om man av särskilda skäl vill säkerställa att man har en starttid helt för eget bruk kan man spärra lediga platser mot en avgift om halv greenfee per plats (gäller även medlemmar).

 


Lite fakta om 18-håls banan på Öjestrand

Längd: vit 6090 meter, gul 5540 meter, röd 4690 meter.
Fairways: konturklippta, smala.
Greener: ca 600 kvm stora i genomsnitt, ondulerade.
Bunkrar: 41 st varav 32 greenbunkrar.
Vattenhinder: Finns på tretton av hålen.
Layout: Kuperad skogsbana vackert belägen vid sjön Öjen.

Design: Tommy Nordström. Färdigbyggd 1992.

Hitta hitBli medlem på Öjestrand GC

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort som möjligt.

E-post
info@ojestrandgc.se

Telefonnummer
060 - 330 10

Ämne på meddelande
Meddelande