Spela

Varmt välkommna till Öjestrand GC

GLÄDJE – GEMENSKAP – KVALITÉT

Två mil söder om Sundsvall finner man Öjestrand Golf Club, som är en banan för den naturälskande människan och den som söker spänning på varje enskilt hål. Klubben kan presentera en 18 hålsbana, 9 hål korthålsbana, padelbana, boulebana, camping med stugor och ett övningsfält där du kan vässa upp ditt närspel innan du ger dig ut för dagen.

18-håls banan:

Banan som byggdes 1992, visar stolt upp sin vackra natur med utsikter över sjön Öjen och blickar man längre bort över vattnet möts man av skog och berg och härlig natur. När kvällssolen ligger på över banan kan det få den mest inbitne golfaren att tappa andan för ett ögonblick och stirra sig blind över utsikten från hål 4 och 18. Banan som sådan är till stor del skogsbana och ganska kuperad. Som spelare, primieras den som är rak från tee och duktig med wedgarna. Hålen är relativt korta, men låt dig inte luras av det. För vatten och kluriga bunkrar vaktar de flesta greener och slår du bollen snett på rangen, kan det vara värt att stoppa ner några extra bollar i bagen för säkerhets skull.

Korthålsbanan 9 hål:

Den här banan är för alla, även för dig som inte har grönt kort utan vill prova på golfen. Den är även för dig erfaren golfare som vill vässa tekniken.

Utrustning finns att hyra.

Du hittar hål 1 när du följer branta backen upp vid restauranghuset.

Banan är gratis för medlemmar, för dig som inte är medlem i Öjestrand GC 100:- i heldagsgreenfee, swish till 123 268 4637

 

Öppettider i reception: 07.00 – 18.00 (tider innan banan öppnar för säsongen kan variera)

Vill man bo kvar en natt eller flera, så går det också att ordna, då vi sedan några år tillbaka har tre 4-bädds stugor till uthyrning samt ett flertal husvagnsplatser, bara en järn 8a från första tee. Vill du ta en dusch och en bastu efter din runda, så finner du klubbens omklädningsrum bara några meter från 18 green.

Därefter kan du gå upp upp en våning till vår restaurang, där våra krögare dagligen serverar två dagens rätter samt att á la carte menyn ständigt står till kundens förfogande.

Så vi medlemmar och personal hälsar Er, hjärligt välkommna till en av Norrlands vackraste golfbanor.

 • ”No show”-avgift för uteblivna golfare
  Visst är det tråkigt om man inte får en speltid för alla tider redan är upptagna!
  Ännu tråkigare är det om banan sedan står tom för att de som bokat inte dyker upp. Det handlar om respekt för varandra.

  Vi har blivit hårdare gällande avbokningar, så vi har infört en ”No show”-avgift för uteblivna golfare. Detta gäller såväl medlemmar, som greenfee-gäster. Den som inte avbokar golfronden senast två timmar innan starttiden, får betala en ”no-show” avgift. Avgiften ligger på 100 kronor per person.

  Det är alltid den som bokat in tiden, som blir ansvarig för att betala avgiften.

  – Vi vill att fler golfare ska kunna hitta lediga starttider och komma ut och spela.

  VIKTIGT ATT ANKOMSTRAPPORTERA INNAN NI GÅR UT
  För att vi inte ska debitera felaktigt är det därför viktigt att ni senast 20 minuter innan start ankomstregistrerar er/talar om att ni kommit. Detta görs enkelt i reception, tusen tack 😊

  I hopslagning av bollar / starttider
  Klubben har rätt att senast kvällen före spel, frigöra tider genom att slå ihop befintliga bokningar inom + 20 min och fylla upp till 4 spelare / boll. Detta gör vi för att dels kunna erbjuda fler sällskap tider, dels för att få ett jämnare tempo och en trevligare golfupplevelse för alla.

  T.ex. en tvåboll är bokad 10.10 och en annan är bokad 10.30. Övriga tider är fullbokade.

  På kvällen innan slås dessa två tvåbollar samman till en fyrboll 10.30. Nya bokningsbekräftelser skickas ut via GIT som info.

  Detta för att få ett jämnare tempo på banan men framförallt möjliggöra för fler spelare att hitta lediga tider.

  I exemplet ovan, så skulle en ny grupp om fyra hitta en plats 10.10, istället för att tillsammans kanske inte komma ut alls.

  Om man av särskilda skäl vill säkerställa att man har en starttid helt för eget bruk kan man spärra lediga platser mot en avgift om halv greenfee per plats (gäller även medlemmar).

 • Vardagar – 500 kr
  Lördag/Söndag/helgdag –  500 kr
  Junior – 200 kr (13-17 år)

  Greenfee betalas via SWISH, när receptionen är stängd
  Vill ni spela 9 hål, så blir det halv greenfee (250 resp 100 kr)

  Vi är kontantfri klubb.

  Greenfee 9 hålsbanan (gratis för medlemmar)
  Seniorer – 100 kr
  Juniorer – 50 kr

 • Hyra Golfbil 18 hål: 300 kr

  Årskort golfbil: 4 000 kr

   

  Med läkarintyg:

  Hyra golfbil 18 hål: 200 kr

  Årskort golfbil: 2 500 kr

 • Klubbens ambition/verksamhetsidé, är ”Öjestrand GC – klubben där alla är välkomna”. För att så många som möjligt ska spela golf så måste alla som kommer hit ha trevligt, roligt och njuta av sin tid på klubben. Det låter ju väldigt enkelt och det är det i sig, men det innebär också att just inom golf så behöver VI ALLA hjälpas åt för att detta ska bli verklighet.

  Vår verksamhet skall genomsyras av vädeorden: Glädje, Gemenskap och Kvalitet

  Nu är det högt tryck på anläggningen när säsongen går in i aug/sep efter vår lyckade golfvecka. Överlag är medlemmar och besökare väldigt, väldigt nöjda men det är en sak som sticker ut negativt i alla enkätundersökningar vi gör…speltempo.

  Därför så vill vi nu som klubb kommunicera väldigt tydligt vad som gäller kring detta och vad för policy vi har på klubben. Denna policy kommer vi nu arbeta mer aktivt med och kommunicera tydligare kring i vår vardag.

  1. Upplevelse

  I grunden är vi i upplevelseindustrin, inte i golfbranschen. Det låter ju konstigt men det är nyckeln till att definiera vår gällande strategi och vad vi vill åstadkomma i våra medlemmars och gästers medvetande när de besöker oss. Alla ska ha en bra upplevelse hos oss på Öjestrand GC. Detta innebär specifikt kring speltempo att man spelar så fort man kan, utan att upplevelsen försämras. Är man nybörjare, har svårt att gå eller vill bara ha en lång trevlig dag på banan som greenfeegäst, så är det ok att inte spela supersnabbt. Njut av dagen på DITT sätt, ha trevligt och lämna med påfylld energi.

  1. Golfregler och rätt till banan

  Dagens golfregler säger att ALLA har samma rätt till banan – oavsett ditt golfhandicap, antal spelare i bollen (ensamspelare har samma rättigheter som en fyrboll t.ex.) osv. ”Det är endast speltempot som avgör vem eller vilka som har företräde”. Detta innebär väldigt enkelt att på Öjestrand Golf Club, så släpper vi igenom snabbare sällskap. Det finns inga men, det finns inga om, det finns ingenting att tillägga för att tala klarspråk. Det spelar alltså ingen roll om vi spelar en tvåboll eller om man måste hålla hela golfgänget samlat eller ej osv. Vi släpper igenom snabbare sällskap…alltid!

  1. Slutsatser och policy
  • Träna på att hålla tempo på banan utan att stressa. Svensk golf har en bra lista med tips här: http://www.svenskgolf.se/artiklar/artiklar/20160415/sa-spelar-du-snabbare-utan-stress/
  • När det är högt tryck, så har receptionen rätten att flytta ihop ej fulla bollar till fyrbollar för att dels möjliggöra att fler har möjlighet att spela och att tempot flyter på bättre.
  • Rikttiden vi satt på 18-hålsbanan under högt tryck är 4 timmar och 20 min. Detta står på Era scorekort och är ett bra riktmärke att följa. Man skall alltid ha uppsikt bakåt och släppa igenom, men när man tappar mot rikttiden är det troligt att man behöver vara extra uppmärksam och kika lite på Svensk golfs tipssida ovan.
  • Alla har rätt till banan och till en bra upplevelse. En bra upplevelse betyder olika saker för olika individer och därför så släpper vi ALLTID igenom snabbare sällskap så alla får spela i sitt föredragna tempo (snabbare sällskap har också den rätten enligt golfens regler).
  • Ha självinsikt och respektera andra. De flesta vi pratar med är aldrig långsamma på banan enligt dem själva. Detta är självklart en osanning, så var ödmjuk och insiktsfull kring ditt eget beteende på banan och respektera andras sätt att spela golf…som kan vara långsammare eller snabbare än ditt eget sätt.

  Här kommer lite tips på om hur du blir populär hos bollen bakom dig

 • Längd: vit 6090 meter, gul 5540 meter, röd 4690 meter.
  Fairways: konturklippta, smala.
  Greener: ca 600 kvm stora i genomsnitt, ondulerade.
  Bunkrar: 41 st varav 32 greenbunkrar.
  Vattenhinder: Finns på tretton av hålen.
  Layout: Kuperad skogsbana vackert belägen vid sjön Öjen.

  Design: Tommy Nordström. Färdigbyggd 1992.

  Varmt välkomna till Öjestrand GC – Klubben där man kan vara sig själv för en stund

  Två mil söder om Sundsvall finner man Öjestrand Golf Club, som är en banan för den naturälskande människan och den som söker spänning på varje enskilt hål. Klubben kan presentera en 18-hålsbana, 9 hål korthålsbana, padel-bana, boulebana, camping med stugor och ett övningsfält där du kan vässa upp ditt närspel innan du ger dig ut för dagen.

  Banan som byggdes 1992, visar stolt upp sin vackra natur med utsikter över sjön Öjen och blickar man längre bort över vattnet möts man av skog och berg och härlig natur.

  När kvällssolen ligger på över banan kan det få den mest inbitne golfaren att tappa andan för ett ögonblick och stirra sig blind över utsikten från hål 4 och 18.

  Banan som sådan är till stor del skogsbanan och ganska kuperad. Som spelare, premieras den som är rak från tee och duktig med wedgarna.

  Hålen är relativt korta, men låt dig inte luras av det.

  För vatten och kluriga bunkrar vaktar de flesta greener och slår du bollen snett på rangen, kan det vara värt att stoppa ner några extra bollar i bagen för säkerhets skull.

  Vill man bo kvar en natt eller flera, så går det också att ordna, då vi sedan några år tillbaka har tre 4 bädds stugor till uthyrning samt ett flertal husvagnsplatser, bara en järn 8a från första tee.

  Vill du ta en dusch och en bastu efter din runda, så finner du klubbens omklädningsrum bara några meter från 18 green.

  Därefter kan du gå upp upp en våning till vår restaurang, där våra krögare dagligen serverar två dagens rätter samt att á la carte menyn ständigt står till kundens förfogande.

  Så vi medlemmar och personal hälsar er hjärtligt välkomna till en av Norrlands vackraste golfbanor.

 • LOKALA REGLER OCH TÄVLINGSVILLKOR 2019

  Golf spelas enligt gällande Regler för Golfspel. Spel- och tävlingshandboken kapitel 1-3 samt

  följande Lokala regler och Tävlingsvillkor:

  LOKALA REGLER OCH TILLFÄLLIGA LOKALA REGLER

  Tillfälliga lokala regler finns anslagna på anslagstavlan vid 1:a tee och på hemsidan

  Därutöver gäller följande lokala regler för allt spel på klubben såvida inget annat anges i samband med en enskild tävling.

  PLIKT FÖR BROTT MOT LOKAL REGEL (om inget annat sägs i den lokala regeln):

  Allmän plikt (förlust av hål i matchspel eller två slags plikt i slagspel).

  1. Out of bounds (Regel 18.2)

  Pinnar som identifierar out of bounds är behandlas som oflyttbara, även om de eller någon del av dem är flyttbara (se Regel 8.1a).

  Markeringen av banans gräns mellan hål 7 och hål 8 gäller endast vid spel på hål 8.

  Dessa pinnar behandlas som föremål för banans gräns under spel av hål 8. På alla andra hål är de oflyttbara tillverkade föremål.

  1. Pliktområden (Regel 17)

  På hål 3 är det röda pliktområdet på bakom/nedanför oändligt. Droppruta ska användas.

  På hål 7 är det röda pliktområdet på höger sida om fairway oändligt.

  På hål 10 är det röda pliktområdet på båda sidorna av fairway oändliga.

  Omarkerade diken och dammar är röda pliktområden.

  Onormala banförhållanden (Regel 16) och organiska föremål

  a) Mark under arbete

  1.Alla områden som identifieras av blå pinnar eller på annat sätt angetts som mark under arbete.

  2.Områden definierat av blå pinnar med grön topp är en spelförbudszon som ska behandlas som mark under arbete. Lättnad utan plikt för störande inverkan av spelförbudszonen måste tas enligt regel 16.1f.

  3. Vit spraylinje runt om ett område definierar gränsen för mark under arbete.

  4.Områden i bunkrar där sand har förts bort av rinnande vatten vilket gett upphov till djupa fåror genom sanden.

  5.Stora eller hårda myrstackar på banan är, enligt spelarens val, lösa naturföremål som får tasbort enligt regel 15.1 eller mark under arbete från vilket lättnad utan plikt är tillåten enligt regel 16.1.

  6.Dräneringar fyllda med sand/grus.

  1. b) Oflyttbara tillverkade föremål
  2. Områden vars gräns definieras av vita spraylinjer som ansluter till områden definierade som oflyttbara tillverkade föremål har samma status som det tillverkade föremålet.
  3. Avståndsvippor på fairway som markera avstånd till greenens mitt.
  4. Begränsningar i att använda speciell utrustning

  a) Förbjuden användning av motoriserad förflyttning

  1. Under en tävlingsrondrond får en spelare eller dennes caddie inte åka med någon form av

  motoriserat transportmedel med undantag för när det godkänts eller senare tillåtits av tävlingsledningen.

  En spelare som ska spela eller har spelat med plikt av slag och distans har alltid rätt att åka med motoriserat transportmedel.

  Undantag: Deltagare med tillstånd från sin hemmaklubb får använda transportmedel.

  Plikt för brott mot den lokala regeln: Spelaren får den allmänna plikten för varje hål på vilket denna lokala regeln bryts. Om överträdelsen sker mellan två hål läggs plikten på nästa hål.

  1. Förfarandet vid dåligt väder och avbrott i spelet
  2. a) Sätt att avbryta och återuppta spelet
  3. Ett avbrott i spelet på grund av en farlig situation kommer att signaleras med en lång signal.

  Alla andra avbrott kommer att signaleras med tre signaler (upprepade gånger). I båda fallen kommer återupptagande av spelet att signaleras med två signaler (upprepade gånger). Plikt se Regel 5.7b.

  Anmärkning: När spelet är stoppat på grund av en farlig situation är alla övningsområden också stängda.

  1. Under en fastställd rond har spelarna, efter hål 9 rätt att avbryta spelet enligt Regel 5.7 och ta en paus på högst 5 minuter för att inta förfriskningar.

   

   

 • Toa 1 mellan green hål 5 och tee hål 6.
  Toa 2 mellan green 13 och tee hål 14.
  Toaletter finns även under restaurangen i entre och omklädningsrum som ni passerar efter 9 hål.

 • Välkommen till vår padelbana.

  Det finns idag ca 200 padelbanor i Sverige och lika många är projekterade för färdigställande under kommande år. Vi padel älskare är mycket glada över vår utomhusbana som byggdes på Öjestrand GC under 2018.

  Ni bokar Era tider via följande länk:
  https://www.matchi.se/facilities/ojestrandpadel (registrera dig) eller via reception på tel 060-330 10.

  Att spela Padel:

  Padel är en mycket enkel sport att spela och förklaras bäst som en blandning av tennis och squash. Banan är 10 m x 20 m till storlek och omringad av 3 meter höga glasväggar som får användas vid spel. Mitten av banan delas av med ett nät och man spelar alltid dubbel. Det fantastiska med padel är att alla som kan träffa en boll kan få ut något av sporten. Man behöver inte ha någon erfarenhet av racket-sporter för att kunna njuta av sporten. Padel är mycket roligt och enkelt att lära sig, kul för den som vill testa något nytt och omväxlande för den som är ute efter något socialt. Padel kan spelas av alla oavsett kön eller ålder.

  Rackethyra padel: 40 kr/person
  Bollar padel: 80 kr/rör

  Hyra racket och bollar är endast tillgängligt under receptionens öppettider.

  Regler:

  Man spelar alltid dubbel (4 spelare). Samma räknesätt som för tennis. Man startar varje poäng med underhandsserv vilket innebär att racketen får inte träffa bollen högre än höften. Vid första poängen i varje game skall servaren stå till höger om mittlinjen och serva diagonalt. Bollen måste gå över nät och studsa i servrutan. Därefter alternerar man sida. Vid serve får man inte träffa sidogallret efter studs, bara glaset. Man har två servar. Linjerna är endast i bruk vid serve, därefter är hela banan spelplan. Man får spela volley, halvvolley. Bollen får även studsa i marken och upp på sido/bakväggen innan man slår tillbaks den till motståndarnas sida. Man får slå bollen i glasväggarna på sin egen planhalva för att få över bollen till motståndarnas sida.

  FÖRLORAD POÄNG 
  Om bollen studsar två gånger på din sida eller en spelare träffas av bollen. Bollen får inte spelas direkt i motståndarnas väggar utan måsta alltid först träffa marken.

  POÄNGRÄKNING
  Padel spelas likt tennis med game och set. Game räknas 15/30/40/game. För att vinna ett set måste man vinna minst sex game och leda med minst två game. Vid 6-6 spelar man ett avgörande tiebreak som är först till 7 poäng. Vanligtvis spelas bäst av 3 eller 5 set.

Camilla Östling
Ekonomi

Ellen Persson
Kansli

Viktor Häglund
Kansli

Mikael Zetterlund
Bana

Mats Persson
Bana

Maria Persson
Kanslichef

maria@ojestrandgc.se

Klubbchef
070-6021133
ulrika@ojestrandgc.se
Lars Strandqvist


Daniel Gottvall
Bana
070-671 00 95
Eva Strandqvist
Reception

info@ojestrandgc.se
Robin Stålebring
PGA
076-853 19 89
robin.stalebring@pgasweden.com
Erik Strandqvist
Banchef
070-267 41 33
erik@ojestrandgc.se
Thomas Dahlin
Bana
072-243 9047
Totte Nilsen
Bana
070-215 03 33
Mats Eklund
Ledamot

Susanne Sawert
Ledamot

Annelie Haglund
Sekreterare

Peter Källenfors
Ledamot

Mats Carlman
Ledamot

Lennart Häglund
Ordförande

Ingrid Wallner
Ledamot

Bli medlem på Öjestrand GC

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort som möjligt.

E-post
info@ojestrandgc.se , för att nå styrelsen: styrelse@ojestrandgc.se

Telefonnummer
060 - 330 10