Baninformation samt info gällande No Show

Baninformation samt info gällande No Show

Det börjar dra ihop sig till midsommar och förhoppningsvis kommer vi få tillbaka lite värme som det verkar. Regnet som fallit under den senaste tiden har däremot gjort gott för banan. Torra områden, framförallt på fairways har börjat växa ihop. För att hjälpa denna process på traven ytterligare, så har vi under tisdagen och onsdagen denna vecka vertikalskurit samt gett fairways lite mer gödsel i samband med regnet.

I övrigt börjar vi äntligen få ordning på det mesta nu efter en intensiv säsongsinledning. I takt med att vi fått tillbaka banpersonal från sjukskrivningar och tillskott i beta av sommar- och säsongsarbetare, så har vi börjat arbeta av den långa listan med finishjobb, som tyvärr fått stått åt sidan under den första delen av säsongen.

Samtliga greenerna har nu tätat ihop sig så pass att vi nu kan börja sköta alla greener på ett likvärdigt sätt. Tidigare har några greener fått lite extra gödsel och stödsådder för att komma ikapp dom andra, vilket har medfört att tillväxten och bollrullen varit något ojämn över banans 18 greener.

I slutet av förra veckan gjordes ytterligare en ordentlig vertikalskärning av greenerna som resulterade i att mycket av liggräset och den ojämna växtligheten som den medförde eliminerades. Detta är en förutsättning för att få till jämna greener med en minskad friktion och en jämnare och snabbare bollrull som resultat.

Redan under slutet av förra veckan låg stimpvärdet mellan 8 och 9 vilket är fortfarande en aning långsammare än vad vi strävar efter. Idag låg den däremot på 9 vilket ligger mer i linje med vår målsättning. Vi har för avsikt att snart genomföra ytterligare en vertikalskärning så fort vädret tillåter för att närma oss vårt mål gällande bollrull och hastighet. Förutsättningarna för att komma dit förhållandevis snabbt är goda.

Tillväxten på greenerna är nu rejält hejdad tack vare en högre dos av stråförkortningsmedel som vi applicerade under förra veckan. Detta medför framförallt att bollrullen på eftermiddagarna och kvällarna blir bättre.

Även fast antalet no-show har minskat så ser vi fortfarande att det slarvas en hel del med detta. Då denna fakturering för utebliven ankomstregistrering sker automatiskt så är det extra viktigt att ni dels ankomsregistrerar er eller avbokar i tid. Detta gör ni antingen via appen ’Min Golf Bokning’, via OnTag eller via kansliet. En förutsättning är, att i apparna tillåta platsinfo, då man måste vara 200 meter från banan och tidigast 2 timmar före tee-time för att kunna ankomstregistrera sig. Anmälan gäller bara dig så alla i bollen måste själva ankomstregistrera sig.